Rehab

Att hitta tillbaka efter skador

REHAB

Rehabilitering och dess möjliheter

(Läs om Irene)

I augusti 2001 drabbades jag av ett diskbråck. Jag kunde inte gå samt att jag hade enorma smärtor i höger ben. Röntgen visade att 3 kotor orsakat diskbråck.

En tid därefter fick jag gå på rehab för att bygga upp rygg och bukmuskulaturen..Sjukvårdens tid var över och för mig var det självklart att fortsätta med styrketräningen. Nu går jag kontinuerligt och tränar på TYRESÖ GYM.Jag deltar också på seniorspinningen
1-2 ggr./vecka.

(Reflektioner gjorda av en 62-årig kvinna efter 3 månaders träning på Tyresö Gym)

Min bakgrund innan jag började träna på Tyresö Gym är att jag sedan 18 år tillbaka har sprungit mellan 2 – 3 ggr per vecka året om. Distanserna har varierat mellan 8 och 15 km, samt ett halvmaraton per år och vid två tillfällen Lidingöloppets 30 km: s bana.

Jag har under denna tid även gått på ett antal gympapass modell Friskis & Svettis. Då jag lider av ledgångsreumatism har det blivit en viktig del i min vardag att träna fysiskt.

Efter en del ”formsvackor” tänkte jag att jag ville försöka att hitta ett sätt att bemästra dem. Jag började på Tyresö Gyms seniorträningspass såsom spinning och styrketräning.

Fr.o.m. vecka 40 tom vecka 48 har jag deltagit i GIH:s hälsoprojekt med träning två gånger i veckan. Det har varit en blandning av stavgång, styrketräning, spinning, motionsgympa och cirkelträning.

Innan hälsoprojektet startade gjordes en test. Först mättes vilopulsen, därefter mättes pulsen efter 6 minuters ”step up” på en ”Step up” bräda. ”Set ups” ingick också i testet samt kontroll av blodtryck.

(Läs om Joachim)
1994 var Joachim ute på en tur med sin segelbåt. En simtur och för plötslig avkylning i vinden orsakade en svår ryggsmärta.

Det blev problem med att gå, stå upprätt och även sömnen blev påverkad,
-jag hade problem att vända mig om i sängen.

Div. behandlingar och röntgen-
undersökningar resulterade i rekomendation från en ortoped att Joachim skulle bygga upp och stärka muskulaturen genom styrketräning.

Efter några veckor började ett positivt resultatet att visa sig.

Ta tag i träningen

Väntar du på lusten eller bättre tider? Ta tag i träningen redan i dag och rivstarta med en PT.

8 + 9 =